fredag 5. desember 2014

Brente mandler

Brente mandler er kanskje noe av det beste som finnes av julegodis. Så i år laget jeg like gjerne 2 porsjoner med en gang. 


Har prøvd og feilet noen ganger på brente mandler og til slutt funnet den perfekte oppskriften. 

400 gram mandler
150 gram sukker
0,5 dl vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Først tar du mandlene i ovnen i ca 10 min på 200 grader. I mens koker du opp vann, sukker og vaniljesukker på svak varme i en jerngryte eller jernpanne. Dette skal kun koke 2-3 min. Legg mandlene i sukkerblaningen og rør hele tiden. 

Sukkeret vil nå krystalisere seg. Da må du fortsette å røre til sukkeret begynner å bli karamelisert. Fortsett å røre til mandlene ser ferdig ut. Rør inn smøret og legg mandlene på et stekebrett til avkjøling. 

Til slutt; pakk de bort så du ikke spiser opp alle på en gang. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar